Nya rutiner i sikte

Efter en vecka som ärligt talat varit aningens påfrestande, är det snart dags att ta sig an en ny. Elsan har varit lite krasslig och efter återhämtning inte riktigt varit sig själv. Vaknat om och om igen på nätterna, varit svårnattad, sovit dåligt om dagarna och varit allmänt grinig. Inte den lättaste ungen i stan, med andra ord. 
 
Efter otaliga sömnlösa nätter och skrikiga dagar har vi nu bestämt oss för att sätta lite fastare rutiner för denna donna. Medvetna om att det inte alltid kommer funka så stålsätter vi oss för att åtminstone göra ett försök. Nya nattningsrutiner, nya rutiner vid nattuppvaknande och nya sov- och vilotider. Vi får se hur lång tid det tar att köra in henne på nya rutinerna, men måste säga att dagarna blivit lite lättare nu iallafall. Känns hoppfullt! 
 
Envis som hon är (vet inte var det kommer ifrån), så gäller det för oss att ha tålamod och inte ge vika när vi är trötta. Tror det kan bli svårast för oss faktiskt!
 
Småslumrig efter en labil natt sitter jag med kaffekoppen och drömmer mig bort 3½ vecka fram i tiden. Då ska jag nämligen åka till London med syrrorna och mamma medans Mattias ska vara hemma med Elsan. Jag ska få vara bara Fia i 5 hela dagar! Känns skönt. Ja, jag är ärlig nog att erkänna det. Jag tänker inte sitta på en hög häst och låtsas att det ska bli tråkigt. Jag må ha världens finaste dotter och visst kommer det kännas konstigt att vara utan henne i 5 dagar, men samtidgt ser jag fram emot att få tänka på något annat än var nappen är och när hon senast bajsade. Jag ser också fram emot att få sätta mig ner i flygstolen med en inredningstidning och äta min flygfrukost utan att behöva plocka upp leksaker Elsa kastat i golvet eller i filmjölken. Det ska också bli skönt att få sova ostört någon natt, äta min middag i lugn och ro samt att komma ihåg att borsta tänderna. När jag fått det i några dagar ska jag återgå till att vara lite glömsk, rufsig i håret och mindre egoistisk.
 
Men njuta i London, det ska jag verkligen passa på att göra!  

Sjukstuga

Sen helgen har det varit sjukstuga här på syrsan 5. Jag åkte på en influensa av ihållande slag och lyckades smitta Elsan också. Vi har repat oss relativt bra dock! Hon hade bara feber i måndags, tack och lov. Igår var jag feberfri, äntligen! Det är inget tårtkalas direkt att ta hand om ett sjukt barn när man är sjuk själv. Det hoppas jag få slippa framöver. Ork och tålamod är redan på noll liksom. 
 
Men idag är det bättre, så vi ska åka till babysimmet om en liten stund! Hoppas att det blir lika härligt som sist. Elsa är ett riktigt blötdjur ska jag be och få tala om! Superglad att få bada. Mattias ska också följa med idag. Spännande att se vad han tycker! 
 
Helgen blir lugn, vad jag vet. Lite AW imorgon med familjen Boman, men en lugn sådan för min del. I övrigt ska vi bara ha det gott i helgen. Kanske ta en långpromenad nu när snön äntligen är borta! 
 
 

Pulka och pyssel

Så var år 2016 här! Vi lämnar ett händelserikt 2015 bakom oss i hopp om ett lite lugnare 2016. 
 
Nyårslöftet för i år är enkelt. Konsumera mindre (alltså så få onödiga inköp som möjligt), källsortera ännu lite bättre samt att slänga mindre mat! Det blir en del planering av inköp och måltider, men det borde vi ju gjort alltid egentligen. Med dessa små medel ska vi försöka bli lite mer miljövänliga. Små steg fram är också steg som räknas. 
 
De första veckorna på året har varit relativt lugna. Vi har snö på ön så igår åkte Elsa premiäråket i sin fina pulka som hon fått av sin mormor och morfar. Hon kunde inte riktigt bestämma om hon tyckte det var roligt eller om det var läskigt, men det gick iallafall bra. 
 
Denna vecka börjar vår vardag igen, till fullo. Imorgon är det dags för Elsans andra vaccinationstillfälle. Det är något jag bävar för. Det är aldrig kul att se henne ha ont. Som tur är går det över! 
 
På torsdag börjar vi på babysim. Det ser jag desto mer fram emot. Hoppas Elsan uppskattar det lika mycket som badet i baljan hemma. Hon har fått låna ett par supercoola badbrallor av Vera så hon kommer vara så fin så på torsdag! 
 
Ikväll ska Mattias och jag på informationsmöte om att bli god man till ensamkommande flyktingbarn. Hoppas på att bli inspirerad att hjälpa ännu lite till. Alla kan göra något. 
 
Ha en fin vecka!