Prylbalans Februari

Då var det dags för månadens prylbalans. Just den här månaden känns den väl inte särskilt upplyftande då det enbart kommit prylar IN i hemmet. En stundande solsemester samt inredning till renoveringen är väl det som tyngt balansräkningen denna månad, men kanske kan vi balansera upp det i Mars. 
 
Inga saker har lämnat vårt hem denna månad. Vi har inte bott hemma och inte rensat eller röjt. 
 
Prylar IN:
 
Hemmet: 2 ljusstakar, 1 vas, 1 skål, 1 äggfat, 1 lampa, 1 duschhylla
Mattias: 0 saker
Sofie: 1 par skor, 1 linne, 1 par shorts
Elsa: 2 klänningar, 5 t-shirts, 2 par shorts, 1 par byxor, 2 l.ä tröjor
 
 
Månadens vinnare är ju, tveklöst, Mattias. Han har inte tagit in någonting i vårt hushåll. Inget! Snyggt jobbat! 
 
 
 
 
 

Uppdrag 3 - handväskan

Dags för nytt uppdrag!
 
Eftersom jag i dagsläget inte bor hemma har rensningen, av förklarliga skäl, stannat upp en aning. Kände dock mig sugen på att rensa och röja något, så denna veckan fick det bli handväskan. Jo, tjejer, nu är det dags att blotta innehållet i vår heliga handväska. Den, som skulle få McGuyver att häpna. 
 
Volymen på det bärbara skräpet är större än vi tror. Eller rensar ni handväskan/ryggsäckar/sportväskan/plånboken regelbundet? Det gör inte jag, det ska jag erkänna. Möjligtvis att jag är nogrann med plånbok och Elsas föris-väska, men i övrigt är jag en riktigt slarvmaja. Slarvmajeriet trodde jag skulle uppenbara sig när jag tömde innehållet i min handväska. Och visst, det fanns gott om saker där, men inte fullt så mycket konstigt som jag trodde. 
 
Såhär såg det ut:
 
 
Som ni själv ser, kunde det sett mycket värre ut. Visst finns det en del saker här som jag inte använder, eller kanske har lite för mycket av (exempelvis 3 par vantar!), men jag har faktiskt sett värre handväskor. Gladeligen återfann jag också några saker jag varit av med. Lyckligast blev jag för att jag hittade låsoljan till bildörren! Det är svårt att få in nyckeln i billåset nu på vintern nämligen. Ett kärt litet återseende. 
 
Det här fick åka: 
 
 
Inte mycket att göra sig av med, men känslan av att veta exakt vad som finns i väskan är faktiskt väldigt befriande. Och tidsmässigt tog det mig max 15 minuter. Det här är alltså ett uppdrag som går att göra lite i farten! 
 
Så, sätt igång nu!
 
Uppdraget:
1. Töm väskan på allt innehåll. Ja, allt! 
2. Rensa. Kasta skräpet (gamla kvitton, tomma tuggummipåsar...) Plocka ur sådant som du faktiskt inte behöver ha i din handväska/sånt som inte hör hemma där.
3. Sortera det som blir kvar. Lägg sådant som handsprit, nässpray, alvedon, tamponger etc. i en liten necessär eller liknande. Då undviker du att "bli av med" alla små hygiensaker. 
4. Förundras över hur lätt din väska känns nu! 
 

Definitionen av röra

De sista veckorna har vi flytt hemmet med anledning av vår renovering på bottenplan. Man skulle kunna tänka sig att man genom att fly kaoset skulle känna ett annat inre lugn än om man bodde i röran. Intressant nog förföljer det yttre kaoset hemma ändå den inre ron i alla fall. Det är verkligen så att yttre kaos = inre kaos. Även om man inte bor i det följer känslan med. 
 
Vad menar jag med röra då, tänker kanske ni? 
 
I mitt fall är definitionen just nu "för mycket saker på liten yta". Eller vad sägs om "saker som är oorganiserade". Och kanske även "oavslutade saker", eftersom renoveringen är långt ifrån klar.
 
Eller vad säger ni själv om vårt hem just nu?
 

Fint va?
 
Stora delar av vårt hem är nu utspridda överallt och det är väldigt svårt att hitta någonting. Våra prylar ska nu få plats på 2/3 av den vanliga ytan, tillsammans med ny inredning som ännu inte fått sin plats. Det blir trångt. Och rörigt. Smutsigt. Det är minst sagt tungt att andas hemma just nu. Energin har stagnerat och det är så gott som omöjligt att vara klar över vad man sysslar med där hemma. 
 
Vad består er röra av? 
* för mycket saker på liten yta?
* saker som är oavslutade?
* saker som är oorganiserade?
 
/Fia