Farsdag

Kom ihåg att uppmärksamma era pappor idag. Jag ska alldeles strax ringa till mina!
 
Så till pappa Ove och pappa Bengt:
 
Tack för att ni finns!
Ha en underbar farsdag.
 
Puss och Kram
♥ 

Återfunnen favorit!

And I know we were both too young, way back when we had our thing.
And you're not the one that I think of everytime that the telephone rings.
And I know that what we had would not be called love by the ones we know.
And I know it's been many years and a hundred love-affairs ago.

And I know we became restrained everytime we were among friends
And I know how it was last time, and how bitterly it always ends.
And I know we were both too young to know what real love would be like.
And I know that our communication didn't always work out right.

I know all that so well, but I also do know this:
Calleth you, cometh I.
And that's just how it is.
And how it's always been. 
 
 

 

Dagens skratt!

 

Följande insändare spreds som en löpeld på Facebook idag, signerad Skrivbordspedagogen. Nog för att det här är att ta mitt yrke till det yttersta, men det är inte en helt obefogad beskrivning. Det finns många poänger och hysteriskt nog känner jag igen mig mycket i det jag läser. Det är tur man älskar sitt jobb! Jag fick mig dagens skratt i alla fall.
 
 

"Lärare sökes akut

Det börjar bli luckor i lärarleden. Därför söker vi dig, positiva ja-sägare, som biter ihop och förstår att gilla läget.

Du är stresstålig och kan ha många bollar i luften, medan din kommunikativa förmåga gränsar till det övernaturliga. Du bör ha en mångårig erfarenhet av konflikthantering, gärna i mellanöstern. En vaktutbildning eller tjänstgöring inom ordningspolisen är att föredra. Djupa och breda kunskaper inom psykiatrin och/eller i allmänsjukvården ger förtur. Vaktmästaregenskaper är ett måste. Du är väl förtrogen med kommunal möteskultur där du förväntas prata utan att säga något. Dina förmågor att uttrycka sig i det svenska språket är goda och dina skriftliga formuleringar håller skolinspektionen och advokater på behörigt avstånd. Vidare är du en person som är van att hålla ett högt tempo. Du anser att huvudvärk och högt blodtryck är ett kvitto på ett väl utfört arbete.

Arbetstiderna är dagtid, kvällstid och helger, samt alla andra tidpunkter på dygnet och veckan. Sommarledigheten ger dig ett fint tillfälle att lära känna dina egna barn och din partner, alternativt hitta en ny partner.

Läraryrket är en livsuppgift som genererar värden, som inte går att värdesättas. Därför bör du betrakta det blygsamma bidraget till lön som en ren bonus. Andra förmåner är fri tillgång på tevatten, Treo och blyertspennor.

Adekvat utbildning krävs, juristlinjen eller byråkratprogrammet, alternativt en lång erfarenhet på ett statligt verk. Viss undervisning kan förekomma. Därför är pedagogisk erfarenhet meriterande. Vi sätter stort värde på personlighet. Lojalitet, tystnad och tjänstvillighet är ledorden. Eftersom gratisarbete är en del av lärarkulturen bör du ha en bakgrund inom ideella verksamheter.

I Sverige ger vi kvinnor lägre lön. Därför ser vi helst kvinnliga sökande. Gärna unga med utflugna barn.

Märk din ansökan: ”Ekonomisk belastning”.

Varför det saknas lärare? Ingen aning, vi är lika förvånade som du.

SKL.

Skrivbordspedagogen"