Nedräkning

Senaste tiden har varit väldigt hektiskt på alla plan. Hemma och på jobbet. Nationella prov, möten, elevärenden, rättning, planering, betyg, renovering, montering, sortering. Nu börjar tack och lov saker och ting lugna ner sig på de flesta håll och jag likaså.
 
Jag har märkt på mig själv att jag påbörjat någon slags nedräkning nu. Det är 3 arbetsveckor kvar till sommarsemestern och därefter väntar en lång föräldraledighet. Jag ser verkligen fram emot att få sitta stilla i båten ett tag och insupa sommarvärmen några veckor innan vår lilla plutt kommer. Och på tal om vår lilla plutt så mår hon alldeles utmärkt bra. Hon växer och sprallar gott i magen. Det är 10 veckor kvar till BF och änsålänge ser kurvan bra ut. Magen är fortfarande ganska nätt, trots att den fått en rund och fin form. Min kropp mår bra, inga krämpor såhär långt, inga vätskeansamlingar och inga överflödiga kilon heller (det lär jag nog ta igen under sommarsemestern, dock!).
 
Helgen som gick spenderades i Götet, då Mattias sprang varvet. Det gick bra för honom, under 2 timmarsstrecket trots att han knappt tränat. Jag passade på att shoppa lite till loppan och krama systeryster också. Fiiiint! Helgen som nalkas ska vi äntligen ha lite gäster här hemma igen. Efter att ha stängt in oss i vår renovering är vi nu redo att bjuda vänner och familj på lite mingel i vårt hus. Helgen till ära kommer mamma över också, så det kan nästan inte bli bättre.
 
Nu dags att vika tvätt!
So long.
 
 
 
 
 
 

Hemma igen

Två månader har gått sen jag sist skrev här.
 
De två månaderna har spenderats hos svärmor och svärfar eftersom att vi renoverat köket i huset. Nu börjar vi bli klara och har kunnat flytta hem igen. Renoveringen har varit från golv till tak, ganska omfattande alltså.
 
Många grå hår senare har vi nu ett nästan komplett kök att njuta i. Sammanfattningsvis har vi nu ett vitt lantkök med franskt lantligt kakel i blå mönster. Golvet är betsat och trappan helrenoverad. Innertaket är nytt, en dörr är igensatt, alla fönster och dörrar bytta och två rum samt en hall har nu blivit ett rymligt kök att njuta i.
 
De sista pusselbitarna börjar nu falla på plats och alldeles inom kort ska vi ha köksmingel med vänner och bekanta.
 
Stort tack till Mattias föräldrar som verkligen haft tålamod med oss och våra två katter de senaste månaderna.
Bilderna kommer senare.