Nedräkning

Torsdag. Veckorna går fort! Det var ju nyss måndag.
 
Just den här veckan spelar veckodagarna inte särskilt stor roll eftersom jag har Sportlov. Känns efterlängtat och väldigt skönt med ledighet. Älskar möjligheten att få gå upp tidigt på morgonen och inte behöva göra mer än så. Ta en lång frukost i soffan till Nyhetsmorgon och bara insupa lugnet. Den här veckan har vi dessutom upplevt årets första vårdagar. Solsken, snödroppar i rabatten, fågelkvitter. Ljuvligt!
 
Lugnet.
 
På lördag ersätts lugnet mot kaoset. Ungefär 9.00 påbörjar vi projekt köksrenovering på riktigt. Då ryker alla väggar till hall, matrum och kök. Allt ska bli ett stort kök. Ytterdörren ska ersättas med ett fönster och vips så slipper vi ha ingång utmed vägen. Hallen flyttas ned en trappa och huset får en lugnare atmosfär.
 
Som om renoveringen inte räckte i sig har vi nu kommit på att vi kanske vill höja taket och plocka fram bjälklaget om det går. Det skulle innebära ett luftigare rum, vilket vi båda gillar. Svårigheten är att ovanför innertaket gömmer sig ett hålrum fullt med kutterspån som måste tas bort innan vi ens kan påbörja projekt takhöjning. Och ny isolering och taklutning måste också läggas till. Åh, ja, just det! En liten fundering på vattenburen golvvärme har också fötts...
 
Jo, har man inte jobb nog så skaffar man sig, heter det ju.

Invasion av IKEA

Hemma efter en intensiv helg i Hufvudstaden.
 
Åkte och mötte upp maken i fredags och gjorde ett tappert försök att påbörja shoppingen redan då. Dock uteblev den, eftersom jag inte hittade så hemskt mycket bland alla människor på Drottninggatan. Men, vi laddade om och på lördagsmorgonen bar det äntligen av!
 
IKEA - kungens kurva. Fem timmar senare hade vi köpt vårt kök och länsat butiken på köksattiraljer. Om en månad dimper det ner ett lantkök och ett antal meter ekskiva i vårt hem. Då ska köket stå redo för montering. Nytt tak skall vara lagt, väggar i kök och hallar ska vara spacklade och målade. Fönster och dörrar ska vara bytta. Golvet ska vara lagt. Listverken sak vara på plats. Och vi ska ha tålamod kvar till montering av kök. *puh*
 
Ge mig kraft!
Fint kommer det bli.

Äntligen!


Det händer ibland att tanken står still
Försök förstå ett under som just nu
Och det händer ibland att det blir som man vill
För glädjen du skänker oss finns inga ord
Välkommen, välkommen hit
 
 
Efter år av längtan började vi sakta ställa oss in på att du kanske aldrig skulle komma. Blod, svett, tårar. Utredningar. Otaliga sprutor och hormonbehandlingar (och varenda biverkning som fanns på listan). Så plötsligt en dag hände det.
 
Det fanns ett "plus" på stickan. 
 
Om bara några veckor är vi halvvägs igenom vår graviditet. Då får vi se dig igen. Ett nytt foto att sätta på kylskåpet. Vi längtar efter dig. Och i sommar är du äntligen här! Vi kan knappt vänta på att få räkna dina fingrar och tår. Pussa på dig. Älska dig villkorslöst.
 
Välkommen hit mini-Boman.