Prylbalans April

Maj.
Den bästa månaden på hela året. Knopparna brister. Värmen smyger sig in i porerna som en omfamnande, varm kram. Det grönskar i varje vrå. Tulpaner blommar och småfåglarna kvittrar. Första humlan surrar förbi och fjärilarna letar febrilt efter en varm vägg att luta sig mot. 
Sköna maj - välkommen! 
 
Ny månad = prylbalans. 
 
Förra månaden svor jag över alla inköp och utmanade mig själv med att inköpen skulle vara under 10 i april. Har jag klarat det? Vi ska se! 
 
IN
 
Mattias: Underkläder (räknar det som ett coh egentligen föbrukningsmaterial :) )
Sofie: 1 par jeans, plattång
Elsa: vårjacka, skalbyxa, gympisar
Hemmet: 2 ljuslyktor, spegel, kudde
 
Totalt: 9 saker
 
UT:
 
Sålt: 2 leksaker, smyckesförvaring, symaskin, 2 dörrhandtag, trådkorgar, 4 återanvändningsbara klämmisar, 1 par skor, kaffeservis, spjälskydd, amningskudde, 2 korgar, kran, bottenventil och en resväska. 
 
Slängt: 2 skedar, 1 pyjamas, 1 badrock, 1 par vantar, 3 leksaker, 1 uv-tröja, 2 väskor, 1 lådhurts, gammal färg och fog (räknar som en sak), massor av elprylar (räknar det som en sak), utespel i trä, barnstol, 4 kuddar, matta, ljuslykta, korg, vaxduk och flip-flop-skor.  
 
Skänkt: toasits för barn, påsförvaring, barnbestick, 1 par skor, 2 pipmuggar, 2 ficklampor, 5 par byxor, 1 t-shirt, 4 bodies, 1 tröja, 2 mössor, 10par babystrumpor, 1 dreggelhakis, klänning, barnstrumpbyxa, elprylar, 10 krukor, 1 par jeans, borr och tavelram. 
 
Totalt: 93 saker
 
Balans: -84 saker
 
Reflektion: April månad har helt klart varit en bra prylmånad. Inköpen har noga övervägts (kanske inte plattången, som jag skulle kunna medge var ett spontanköp...) och varit få. Målet höll jag och sakerna som lämnat hemmet har varit betydligt fler än jag trodde! Mycket har sålts den här månaden, vilket genererat en liten slant in, 2865kr! Inte helt tokigt. Få gå till en rolig utflykt i sommar. 
 
Allt som allt är jag väldigt nöjd över vår månad. Det börjar kännas luftigt i vårt hem och märkligt nog känns axlarna lite lättare för varje låda vi går igenom. Gamla godingar vi glömt vi haft har kommit fram och sådant vi inte gläds över att äga försvinner. Vi har också kommit på att Elsa är i behov av lite roliga saker i takt med att hon växer och blir äldre. Småbarnsleksaker börjar lämna hemmet och nya kommer snart äntra. 
 
Med det sagt får vi se vad Maj har att erbjuda. 
 

Kommentera här: