Uppdrag 2 - prenumerationer och abonnemang

God kväll allesamman!
 
Hoppas veckan, så långt, varit bra och att ni nu fått till era prylstationer. Säkert är ni supertaggade att dra igång med rensandet och röjandet och nu börjar vi! 
 
Även om man såhär i början har god lust att dra ut alla lådor och skåp i köket och bara dra igång, ska vi börja i lite mindre skala. När vi börjar röja kan det vara bra att börja i ett rum där väldigt lite personliga och sentimentala saker bor. Bomans började inte ens sin rensning med att röja bland fysiska saker. 
 
Vi började med våra abonnemang och prenumerationer. Det kan ni också göra. 
 
Vi hade betydligt fler än vi trodde när vi började skriva ner dem. Totalt hade vi 9 stycken (Netflix, Spotify, TV-kanalpaket, Viaplay sportpaket, Drömhus&Trädgård tidningsprenumeration, Testagram, linsprenumeration, bägge mobilerna).
 
Mattias och jag levde i någon slags naiv tro att det här skulle bli en enkel start. Hur svårt kan det vara att minska det här antalet, liksom. Det visade sig däremot väldigt snabbt (och föga förvånande) att vi inte riktigt hade samma syn på vad som är nödvändigt kontra lyx. 
 
De självklara att behålla var Mattias linsprenumeration (det är tydligen en mänsklig rättighet att kunna se ordentligt!) och våra telefonabonnemang. Vi diskuterade dock att betala av telefonerna för att minska månadskostnaderna.
 
Det var också ganska lätt att säga upp prenumerationerna på Testagram och Drömhem&Trädgård. Härigenom sparar vi närmre 2000kr/år. 
 
Sen blev det desto knivigare. Jag drev på att ett extra sportpaket inte heller vore nödvändigt att behålla, men att Netflix och Spotify däremot var något vi använde regelbundet. Maken Boman tyckte däremot att han minsann tittade JÄTTEMYCKET på sport, så Viaplay behövde verkligen få vara kvar. Vi fick kompromissa. Så Viaplay, Netflix och Spotify är kvar, däremot ska vi minska vårt vanliga kanalpaket på TV:n. 
 
Summan av kardemumman är alltså att 2 abonnemang/prenumerationer sagts upp, ett ska revideras och 6 är kvar som tidigare. Ingen röjarrensning direkt, men vi får vara nöjda med att vi fick träna på att kompromissa. Förhoppningsvis är vi nu lite bättre på det, åtminstone!  
 
Berätta gärna hur det gått för er i kompromissandet efter det här uppdraget slutförts.
 
Lycka till!
 
 

Kommentera här: