Första uppdraget

Sådär ja. Efter att ha kommit fram till hur hanteringen av prylar ska se ut, samt att konkretisera vilka mål vi har med vår nya livsstil är det nu dags för första uppdraget. 
 
Det första uppdraget är att skapa en prylstation samt utkorgar på strategiskt valda platser i vårt hus. Detta bör även ni göra, om ni hänger med oss på resan. 
 
En prylstation är helt enkelt en plats i ert hem där ni samlar allt ni ska göra er av med. En plats ni kan lämna av saker under er rensningsprocess. Välj en strategisk plats i hemmet för din prylstation. Vi har valt att ha vår i gästrummet efterom det är den plats i huset vi nyttjar minst. Allt, som inte har en given plats i rummet/lådan/skåpet ni rensar, hamnar här. 
 
Vi har gjort fyra stationer: 
1. Sälj
2. Skänk
3. Släng
4. Spara/Förvara
 
Vi gjorde detta vädigt enkelt genom att skriva 4 lappar och sätta upp dem på väggen i gästrummet. Under varje lapp samlas det som kategorin anger. Genom att samla allt vi ska slänga/sälja/skänka på ett ställe blir det lättare att ta vara på det. Precis som med våra återvinningsstationer hemma till glas, plåt osv. Ett enkelt sätt att samla ihop allt som ska skänkas i en låda/kasse och ta med till second hand-butiken på väg till jobbet, exempelvis. 
 
                                      Bildresultat för sortering kategorier saker rensning
 
 
Utöver prylstationen är det bra att placera så kallade utkorgar på de platser i hemmet som det tenderar att samlas prylar på. Vi har en utkorg i vår walk-in-closet då vi tenderar att lägga allt som ska skänkas/slängas/förvaras i högar där inne. Numera lägger vi sakerna i vår korg istället. När korgen är full går vi igenom den och ser till att sakerna kommer till prylstationen. Se det som en papperskorg till prylarna som ska ut ur huset.
 
Så här ser vår korg ut: 
 
 
 
   
 
När vi skapat de rätta förutsättningarna för att börja rensa ut saker, då kan röjarresan börja. Vi närmar oss! 
 
 
UPPDRAG:
* Skapa prylstation till alla saker som ska lämna hemmet. 
* Placera utkorgar på strategiska platser i ert hem.
 
Lycka till!
 
1 Marie:

skriven

Det låter så enkelt och smart, och undanplockat. 😊
Jag har varken gästrum eller walkincloset. Bara en minimal hall och helvetestvättstuga. Här krävs mer dolda ingrepp i inredningen. Fia, får jag be om goda råd om det spricker? 😉

2 Fia:

skriven

Du får alltid be om råd! Finns det någon plats i huset ni är väldigt lite på? Eller som har bra yta och få ser? En garderob som kan avsättas? En vrå på övervåningen? Större korgar/plastkassar med dragkedja (finns prisvärt på ÖB och kan återanvändas) att ha som prylstation i hallen uppe? Du kan självklart sätta upp en station ute också, i ett förråd eller lada. Bara sakerna kommer dit och inte mellanlandar😊

Kommentera här: