Prylbalans Augusti

Det är inte lätt det här med prylar. I min drömvärld skulle alla onödiga saker vi har här hemma vara borta nu och inget nytt vara inköpt. Så är det givetvis inte i verkligheten. 
 
Elsa fyllde nyligen år. Kalas både upp, ner och på tvären resulterade i mängder av nya, jätteroliga, leksaker till henne. Hon har pyssel och leksaker för flera år känns det som. Elsa är en tjej som väldigt sällan ber om att få saker (undantaget glass och russin då förstås...). Jag minns inte att hon någon gång bett om att få en sak. Därför har jag svårt att förhålla mig till prylbalansen de månader hennes födelsedag eller julafton är aktuell. Jag vill egentligen inte räkna in hennes presenter i balansen eftersom hon inte valt livsstilen. Samtidigt är hon ju en del av vår. Kluven är jag,men kom fram till att hennes födelsedag och julklappar är de enda två tillfällena jag inte kommer räkna in i vår balans. För de två dagarna får vara hennes. Mattias och jag räknar jag dock in. Vi är vuxna och väljer själv. 
 
Kanske är det rätt, kanske är det fel. Men så får det vara. 
 
Eftersom sommarmånadernas balans uteblev p.g.a att jag verkligen tog semester så har jag sett till att vara väldigt noga med anteckningarna i augusti. Som plåster på såren. 
 
IN
 
37 klädesplagg till Elsa
Gummistövlar
Gympaskor
Cykel
Pepparkvarn
Blus
Flamingolampa
Babblarna-tallrik   /44saker
 
UT
 
mössa
5 body
7 byxor
2 strumbyxor
fleece
kjol
10 tröjor
3 pyjamas
vantar
klänning
4 haklappar
grytunderlägg
väska                /38saker
 
Kommentar: De 37 klädesplaggen fick jag av en kollega vars dotter vuxit ur dem. Elsas kommande storlekar, begagnade kläder i fint skick. Gillar återbruket. Skorna var ett nödvändigt ont då Elsa växt två skostorlekar över sommaren (!!). Cykeln är en present från oss då hon slutat med napp (och behövde en större cykel). Kan även kallas muta. 
Efter rensning av Elsas gamla kläder fick en del gå till second hand och till kompisar för återanvändning. Grytunderlägget bet Elsa sönder helt oprovocerat så det fick gå till soporna. Allt som allt inte den bästa prylmånaden (6 saker +) men stora delar av inköpen är tänkta att hålla långsiktigt. 
 
Får bli ett sparsamt September.