Nedräkning

Torsdag. Veckorna går fort! Det var ju nyss måndag.
 
Just den här veckan spelar veckodagarna inte särskilt stor roll eftersom jag har Sportlov. Känns efterlängtat och väldigt skönt med ledighet. Älskar möjligheten att få gå upp tidigt på morgonen och inte behöva göra mer än så. Ta en lång frukost i soffan till Nyhetsmorgon och bara insupa lugnet. Den här veckan har vi dessutom upplevt årets första vårdagar. Solsken, snödroppar i rabatten, fågelkvitter. Ljuvligt!
 
Lugnet.
 
På lördag ersätts lugnet mot kaoset. Ungefär 9.00 påbörjar vi projekt köksrenovering på riktigt. Då ryker alla väggar till hall, matrum och kök. Allt ska bli ett stort kök. Ytterdörren ska ersättas med ett fönster och vips så slipper vi ha ingång utmed vägen. Hallen flyttas ned en trappa och huset får en lugnare atmosfär.
 
Som om renoveringen inte räckte i sig har vi nu kommit på att vi kanske vill höja taket och plocka fram bjälklaget om det går. Det skulle innebära ett luftigare rum, vilket vi båda gillar. Svårigheten är att ovanför innertaket gömmer sig ett hålrum fullt med kutterspån som måste tas bort innan vi ens kan påbörja projekt takhöjning. Och ny isolering och taklutning måste också läggas till. Åh, ja, just det! En liten fundering på vattenburen golvvärme har också fötts...
 
Jo, har man inte jobb nog så skaffar man sig, heter det ju.